HELIX: INSPIRATIE + ERVARING

De helix is populairder dan ooit, samen met de tragus piercing. Ikzelf heb ook een helix, ik ben er nog steeds erg blij mee! Ik vind het erg stoer en tegelijk ook vrouwelijk staan. Om een ode aan de helix te geven, heb ik deze blogpost geschreven waarin ik mijn ervaring en inspiratie geef.

PicMonkey Collage helix

Een helix is een piercing in het bovenste randje van de oorschelp. Deze dient eigenlijk gepiercet te worden, maar ik heb hem laten schieten. Tot nu toe heb ik nog niet echt ‘rare’ bijwerkingen gehad, wat wel zou kunnen gebeuren als je hem laat schieten. Je zou namelijk een bloemkooloor kunnen krijgen. Daarom raadt men ook aan om de helix te laten piercen in plaats van te schieten! Ik heb ervoor gekozen om de piercing te laten schieten, omdat dat mij minder pijnlijk leek. En inderdaad, het deed ook helemaal geen pijn. Ik vroeg zelfs aan de juwelier: ‘is dit het?’ Ik had het allemaal namelijk allemaal wat erger verwacht.

Nadat ik de piercing had laten schieten, moest ik drie maanden lang een zweerknopje dragen en de helix elke dag goed ontsmetten. Hierna mocht ik hem vervangen door een ‘normale’ helix. Ik had er zo erg zin in, dat ik al snel een helix had besteld via Bol.com. Deze bleek echter niet echt van zilver te zijn, dus mijn hele helix was ontstoken. Ik schrok hier best wel van, dus ik heb snel weer mijn zweerknopje erin gedaan! Ik denk dat dit niet was gebeurd als ik de helix had laten piercen of een andere helix erin had gedaan. Mijn advies is dus om de helix te laten piercen, omdat je dan zeker weet dat je goed zit en je minder kans op ontstekingen hebt.

Let’s get inspired! 

PicMonkey Collage helix 2PicMonkey Collage helix 3.jpgPicMonkey Collage helix 4

Deze foto’s zijn niet van mij, maar komen van de site Pinterest.

Heb jij ook een helix? 

3 Comments

  1. aluminium folie juni 19, 2017 / 1:42 pm

    Ik vind het ook echt super stoer en leuk ogen ! Alleen houden de ontstekingen en de pijn mij een beetje tegen om er eentje te laten zetten. Liefs xx Leen

  2. Fleur juni 19, 2017 / 4:50 pm

    Ik vind een helix ook zó vet! Ik wil er al heel lang eentje, maar ben bang voor de pijn.. Wist niet dat je het gewoon kon schieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *