INVESTEREN IN KLEDING: TIPS!

By Rahma – Misschien kunnen jullie je dit artikel nog wel herinneren, waar ik ging uitleggen waarom het goed is om in kleding te investeren. In dat artikel heb ik jullie ook beloofd om tips te geven, en dat is precies wat ik vandaag ga doen!

  • Wat is je stijl? Dit is heel belangrijk om te weten! Wat vind jij leuk? Wat past bij jou en bij welke (duurzame) winkels/merken kan je zulke kleding vinden? Dit kan je door middel van meerdere dingen doen. Zo kan je een moodboard maken, foto’s opzoeken van outfits dat jij helemaal fantastisch vindt (bv op Pinterest en Lookbook) en natuurlijk ook al kijken naar wat jij heel vaak aan doet uit jouw kast!
  • Zoek je kast uit! Heb je gevonden wat jouw stijl is? Dan is het tijd om je kledingkast eens goed uit te zoeken. Alles wat je het laatste halfjaar sowieso niet hebt gedragen kan je sowieso weg doen, en als iets er lelijk of oud uit ziet mag dat ook weg.
  • Klaar met het uitzoeken? Dan is het tijd om je kleding te verkopen, weg te geven of weg te gooien. Anke en ik gebruiken allebei United Wardrobe om onze kleding te verkopen. Hier vind je het account van Anke en hier mijne. Laat jullie UW accounts ook maar direct achter in de comments!
  • Welke kledingstukken heb je nou echt nieuw nodig? Dit is erg belangrijk om te weten, en dan kunnen we ook direct door gaan naar de volgende stap!
  • Maak een wishlist! Wat wil je heel graag hebben? Ga ook geen kleding kopen wat hierbij in de buurt komt want dan ben je alsnog niet 100% tevreden, terwijl dat juist heel belangrijk is! Wil je een toffe rode jas met 3 knopen? Schrijf ’t op! Wil je een paar toffe cut-out motorlaarsjes, schrijf dat op! Maar wees heel specifiek! Op deze manier weet je precies wat je wilt en kan je hier ook echt voor sparen!
  • Ga niet onnodig naar een (goedkope) kledingwinkel! Hierdoor kom je toch heel snel weer in de verleiding om iets te kopen waar je achteraf spijt van gaat krijgen. Toch iets leuks gezien? Ga er dan nog wel een nachtje over slapen, denk je de volgende dag nog steeds dat je dat item echt nodig hebt in je kast? Dan kan je ‘m gerust halen!

Wat zijn jullie tips? X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *