CONFIDENCE: WELKE ZWEMKLEDING PAST BIJ JOUW FIGUUR?

De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat de luchtige kledingstukken en de zwemkleding weer uit de kast wordt getrokken! Het belangrijke bij zwemkleding is dat het goed bij je lichaam past, zodat je zelfverzekerd het water kan trotseren. In dit artikel heb ik allemaal lichaamsfiguren op een rijtje gezet én vertel ik wat voor soort zwemkleding bij het desbetreffende figuur past, zodat je gericht kunt shoppen naar de best passende zwemkleding.

IMG_0867

Even vooraf: alle zwemkleding die ik gekozen heb voor dit artikel, komen van de webshop LASCANA. LASCANA is dé webshop voor zwemkleding en lingerie! 

Ook kan het zijn dat je deze blogpost wel eens eerder hebt gezien. Dat is ook het geval, deze blogpost is al eerder verschenen op mijn oude blog: www.xgraciously.com 

 

Appel

Een appelfiguur kenmerkt zich door de slanke benen en een smalle taille. Rond de buik zit meer lichaamsvet, waardoor veel vrouwen met een appelfiguur zich heel onzeker voelen. Ikzelf heb ook een appelfiguur en kan wel zeggen dat dit wel degelijk waar is. Ik kom ook meer aan bij mijn buik, maar mijn benen daarentegen zijn wel weer heel erg slank. De zwemkleding dat bij dit figuur past, zijn tankini’s en badpakken. Als je voor een badpak kiest, is het wel het beste om voor een badpak te kiezen met een taillerend effect. Een don’t: kies niet voor badpakken met ruches, die laten je vaak breder lijken dan je werkelijk bent. Ook is het af te raden om een badpak te dragen met een veel te drukke print.

Wikkel look / Pretty in black / Marineblauw met pailletten 

 

Peer

De meeste vrouwen in Nederland hebben een peervorm, dus je hoeft zeker niet onzeker te zijn als je deze mooie vorm hebt! Een peervorm kenmerkt zich door een platte buik met een slanke taille, borsten die in verhouding kleiner zijn en bovenbillen en dijen die wat voller zijn. Omdat een peer figuur een platte buik en een slanke taille heeft, moet je dit zeker ook benadrukken. Dit doe je met bikini’s die veel kleuren en printjes hebben. Als je niet zo van kleuren en printjes houdt, doet een bandeau top ook wonderen. Bandeau tops laten je schouders optisch breder lijken.

Bandeau top met print / Bikinitop met blauwe print / Stripes and dots

 

Zandloper

Veel meiden zijn jaloers op mensen die een zandloper figuur hebben, dus als je gezegend bent met dit figuur mag je wel even in je handjes knijpen! Een zandloper figuur kenmerkt zich door een duidelijke, smalle taille, volle heupen en een gewicht dat verspreid is over het hele lichaam. Eigenlijk passen alle soorten badkleding bij dit lichaam, maar vooral triangel bikini’s doen dit lichaamsfiguur goed. En net zoals bij het peer figuur kunnen mensen met een zandloper figuur printjes prima hebben!

Vrolijk geel / Aztek print / Tropical summer

 

Recht

Meiden die wel eens ‘plank’ naar hun hoofd geslingerd krijgen, hebben dit figuur. Maar je hebt niks om onzeker over te zijn, want dit lichaamsfiguur wordt ook wel een atletisch figuur genoemd! Het rechte figuur kenmerkt zich door smalle heupen en een smalle taille en weinig vrouwelijke vormen. Deze vrouwelijke vormen kun je echter wel creëren met een push-up bikinitop.

Grijze push up / Zwarte push up met dessin / Tropical push up 

Wat voor lichaamsvorm heb jij?

 

 

8 Comments

 1. Nicole Orriëns augustus 1, 2017 / 1:40 pm

  Ik ben peervormig. Ik vind dit handige tips om de juiste zwemkleding te kiezen!

 2. Danique | Feral Dreamer augustus 1, 2017 / 3:28 pm

  Echt een leuk artikel, Anke! Ikzelf heb altijd moeite met het vinden van goede zwemkleding, want ik zit een beetje tussen een paar lichaamsfiguren, super lastig! Xx

 3. haydeedeloof augustus 1, 2017 / 3:56 pm

  Goede tips! Al denk ik wel dat je ook met een appelfiguur mooi kan staan met een bikini. :)

 4. marco augustus 1, 2017 / 4:43 pm

  Leuk stuk had er echt plezier in.. heb het gelijk door gestuurd naar een vriendin die er ook moeite mee heeft ;)

 5. susanwijdemans augustus 2, 2017 / 8:53 pm

  Volgens mij ben ik richting zandloper en heb gewoon een aantal simpele bikini’s :)

 6. Beau Bewust augustus 3, 2017 / 8:34 am

  Handige tips! Ik heb een appelfiguur en heb sinds dit jaar het badpak helemaal herontdekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *