IMPERFECTION

Wij leven nu in een tijdperk waarbij de sociale media de overhand heeft. Heel leuk, al dat Whatsappen en foto’s delen via Instagram. Gaat lekker makkelijk. Maar er gaat ook een duistere wereld schuil achter dit altijd vrolijk ogende media-land. Een duistere wereld vol onzekerheden en imperfectie.

IMG_0597

Ik hoor je al denken; ‘Anke, waarom ga jij in een lingerie-setje van Calvin Klein poseren op de foto als je het hier over (im)perfectie hebt?’ Nou mensen, dit doe ik om te laten zien dat de werkelijkheid helemaal niet zo perfect is. Op Instagram worden allemaal foto’s getoond van perfecte modellen die een strakke buik hebben, een voorgevel waar je ‘u’ tegen kunt zeggen een mooi hoofd. Oh ja, en niet te vergeten een dikke laag make-up.

Bedrijven maken ook dankbaar gebruik van social-media en deze beelden van ‘perfecte’ mensen, zelfs Calvin Klein. Het merk waarvan ik dit lingerie-setje draag. Als ik op hun Instagram pagina kijk, zie ik modellen met maatje 32. Mannen met sixpacks. Weet je wel hoe onzeker dat pubers kan maken? Er wordt zo een beeld gevormd waardoor mensen denken; zo moet ik ook zijn, anders is het niet meer acceptabel.
IMG_0600

BH: Calvin Klein (via LASCANA). Deze BH kan ook als sport-bh gedragen worden. / String: Calvin Klein (via LASCANA) / Blouse: H&M

En daarom sta ik zo op de foto, met het bekende Calvin Klein lingerie setje. Niet perfect, ik ben geen model. Ik heb een maatje 36, ben geen fitnessgirl met een strakke buik en ik draag geen dikke laag make-up. Maar ik ben nog steeds gewaardeerd. Ik mag er zijn. Ik heb lieve familie en vrienden, twee lieve katten. Wat heb ik nog meer nodig? Geen perfect lichaam in ieder geval. Als iedereen maatje 32 had net zoals in de modellenwereld, was het ook saai geweest. Dus: je bent zoals je bent, maatje meer of maatje minder. Niemand is perfect en dat hoeft ook niet zo te zijn. Jij mag er zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *