IN EEN GASTGEZIN WONEN

By Anke – Veel mensen vroegen zich af hoe het is voor mij om in een gastgezin te wonen, dus ik heb besloten hier een heel artikel over te gaan schrijven. In dit artikel besteed ik uitgebreid aandacht aan de vragen hoe ik aan dit gastgezin ben gekomen en wat mijn ervaring is!

IMG_1582

Contact

Via mijn (achter)nicht ben ik in contact gekomen met mijn gastgezin. Op een familieweekend hoorde ik namelijk dat mijn nicht ook ging studeren in Zwolle, en dat ze in een gastgezin ging wonen. Ik was eerst van plan om nog thuis te wonen, maar toen bleek dat het gastgezin nog een plekje had, besloot ik meteen contact op te nemen. Van mijn nicht kreeg ik het nummer en zo raakte ik een beetje aan de praat met het gezin. Het gezin bestaat trouwens uit een vrouw met haar man. Ook hebben ze kinderen, maar die zijn al het huis uit.

Eerste ontmoeting

Na de uitslag van mijn examens had ik de eerste ontmoeting met het gezin. Dit vond ik best wel spannend, want het kon natuurlijk ook zijn dat die mensen me totaal niet zagen zitten. Gelukkig was dit niet het geval en hadden we goede gesprekken. Ook kreeg ik de kamer te zien, die helemaal prima bleek te zijn!

Eerste week

Vanaf 3 september was het zover: ik ging voor het eerst bij mijn gastgezin slapen. Ik heb heel lekker geslapen de eerste nacht. Het voelde wel vertrouwt allemaal, maar dat kwam denk ik vooral omdat mijn nicht er ook sliep op dat moment. Verder ging het die week ook wel goed, op bepaalde dingen na…

Aanpassen

…Ik moest me namelijk wel een beetje aanpassen. Bij ons thuis ben ik natuurlijk hele andere dingen gewend. Andere regels, gewoontes… Maar ik probeer me zo veel mogelijk aan te passen, want ik woon ten slotte bij die mensen thuis.

Verder

Verder wil ik graag vertellen waarom ik uiteindelijk voor een gastgezin heb gekozen en hoe ik de toekomst verder zie. Ik heb er bewust voor gekozen om eerst in een gastgezin te gaan wonen, omdat ik mezelf nog niet op kamers zag zitten. Ik ben namelijk nog maar zeventien jaar en deze nieuwe studie was al een hele grote stap, laat staan om alleen op kamers te wonen. Over een halfjaartje ben ik denk ik wel écht klaar om op kamers te gaan wonen.

Heb jij wel eens van deze mogelijkheid gehoord?

 

1 Comment

  1. Evelyne oktober 10, 2017 / 7:01 pm

    Ik hoorde hier nog niet over. Wel een fijn initiatief volgens mij. Zo is er steeds iemand en kun je je niet eenzaam voelen volgens mij. Dat is voor ieder een ander gevoel uiteraard. Succes bij je gastgezin :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *