INTRODUCTIE WALTERTJE 2017 #1

By Anke – Iedereen heeft er ongetwijfeld wel eens mee te maken gehad, of gaat er nog mee te maken krijgen: introductie van je nieuwe opleiding. Die heb ik ook net gehad en oh mensen, wat was het geweldig. Het waren vier dagen vol met allemaal leuke dingen, waarover ik jullie graag wil vertellen. Iets met in een pipowagen slapen, een pubquiz en nog veel meer leuks.

Even wat informatie: ik ga komend schooljaar journalistiek studeren op Windesheim. De rest van Windesheim heeft de welbekende bruisweek, maar wij van journalistiek zijn koppig en doen elk jaar iets anders: de intro van Waltertje, onze studentenvereniging.

Maandag 28 augustus

Maandag ging de wekker al vroeg; 6:00 uur om precies te zijn. Dit omdat we rond tien uur op de plaats van bestemming moesten zijn: Windesheim. Met lange tanden at ik mijn ontbijtje, omdat ik best wel zenuwachtig was. Ik vond het namelijk erg spannend om nieuwe mensen te ontmoeten, want eerst spookten er wel allemaal vragen door mijn hoofd: Vinden deze mensen mij wel aardig? Hoe zien ze mij? Uiteindelijk verdwenen de zenuwen toen ik eenmaal in de auto zat. In totaal moesten we 1,5 uur reizen voordat we op Windesheim waren, dus we hadden er al een aardig ritje op zitten toen we eindelijk aangekomen waren. Toen we waren aangekomen, gingen we naar de ingang van gebouw X waar we onze koffers en tassen moesten droppen. Daarna gingen we naar binnen en moest je je klas zoeken op een papiertje. Dit ging me niet zo goed af; we waren al een beetje laat aangekomen en ik moest mijn naam zoeken uit alle 130 leerlingen, waardoor ik veel te laat was aangekomen bij mijn klas. Gelukkig waren er geen boze gezichten te bekennen. In de klas kreeg je wat uitleg over het nieuwe schooljaar en deden we wat kennissmaakspelletjes.

Hierna was het tijd om naar buiten te gaan en begon de introductie van Waltertje! Je moest je ‘mama’ zoeken, die van mij was Isa. (Hey Isa, als je dit leest: je was een goede mama deze vier dagen!) Je moest bij je mama (ofwel begeleider) blijven zitten en op de rest van je groepje blijven wachten. Ik zat echt in een geweldig (negenkoppig) groepje, genaamd de Bambisa’s. Ons groepje was trouwens groepje 6 (van de 12). Met dit groepje zat je vier dagen opgescheept, dus ik was erg blij dat het zo leuk was met ons groepje. Nadat de groep compleet was, gingen we naar het centrum van Zwolle fietsen. Daar deden we het welbekende Instagramspel. Dat houdt in dat je allemaal opdrachten moet doen om punten te krijgen. Ook moest je alles filmen én op Instagram zetten, wat soms voor hilarische beelden zorgde. Dus mocht je je lachspieren nog willen trainen: hier is de link van onze Instagram. Na het Instagram-spel fietsen we naar het plaatsje H., waar we de komende twee nachten doorbrachten. De tocht duurde in totaal 30 kilometer. Na ongeveer twee en een half uur gefietst te hebben waren we eindelijk aangekomen en kregen we onze slaapplek te zien. Ons groepje een dikke lach op ons gezicht toen we de naam ‘groepsaccommodatie’ zagen, wat zou betekenen dat we niet in een tentje zouden slapen, want dat hadden we stiekem wel verwacht. Lekker binnen dus, met elektriciteit, wasbakken en stopcontacten. Dus niet! Ons groepje was al laat aangekomen waardoor alle kamers vol zaten en we de komende twee nachten in een pipowagen doorbrengen moesten. Met een drankje op ging dit gelukkig prima. Het was ook wel gezellig, hoewel we helemaal geen licht en zo hadden. Weer een ervaring rijker.

Nadat we ons gesetteld hadden in onze wagen, gingen we eten (hallo lekkere nasi!) en daarna was het tijd voor een pubquiz. We zouden groepje 6 niet zijn als dit niet helemaal mis ging. Uiteindelijk hadden we maar een paar vragen goed, maar onthoud: het gaat om de gezelligheid. En gezellig, dat was het zeker. Na de pubquiz gingen we nog een beetje buiten ouwehoeren en daarna was het tijd om te gaan slapen.

Dinsdag 29 augustus

Intro zou intro niet zijn als je niet wakker wordt gemaakt door keiharde muziek. Wij werden lekker wakker gemaakt door keiharde hardstyle en de camera op onze bakkes. Dát gaat nog leuke beelden opbrengen jongens, de aftermovie bewaar ik voor jullie. Beloofd. Nadat we goed wakker waren, kregen we de opdracht onze gymkleding aan te doen. Zo gezegd, zo gedaan. Ook moesten we nog ontbijten. Na het ontbijtje gingen we in onze sportkleding naar een sportveldje toe, waar we ochtendgymnastiek hadden. We begonnen met de welbekende Waltertje-song: ‘Hallo, ik ben Co en ik werk…’ Verder hoef ik niets te zeggen, echte Waltertjes weten wel hoe dit liedje verdergaat. Nadat naast onze spiertjes ook de keeltjes warm waren gemaakt, gingen we beginnen met spelletjes. Het spel waarmee we begonnen, heette komkommer-neuken. Verder was er ook nog het spel befbal. En nog veel meer andere spelletjes, maar deze twee spelletjes vond ik wel echt geniaal bedacht. Na ongeveer twee uur bezig te zijn geweest, gingen we even lunchen. Dit werden twee stukjes bruin brood met hagelslag. Daarna gingen we weer volop verder totdat het uiteindelijk een uurtje of 16:00 was. Alle spelletjes waren gespeeld en de buikschuifbaan werd ook nog even tevoorschijn getoverd. Ik moest dit natuurlijk ook even uitproberen, wat geen succes was trouwens. Ik kwam niet eens tot aan het midden. Na het buikschuiven mochten we ein-de-lijk douchen en daar heb ik dan ook even dankbaar gebruik van gemaakt.

Toen iedereen weer lekker schoon was, werd de barbecue aangezet. Lucky us: wij waren weer als (bijna) laatste aan de beurt. Gelukkig werden de speelkaarten erbij gehaald en gingen we een potje kaarten en kregen we geweldige tovertrucks te zien van Bart. Sommige trucs snap ik nog steeds niet, trouwens. Toen we eindelijk hadden gegeten, was het tijd om naar het kampvuur te gaan. Daar zongen we liedjes en gingen we gezellig kletsen. Hierna had je de keus om te gaan feesten of mee te doen aan het spelletje weerwolven. Ons groepje deed het laatste, maar we waren al vrij snel af omdat echt iedereen ons verdacht. Hierna gingen we nog wel even dansen en was het alweer tijd om te gaan slapen.

Binnenkort komt deel twee! Stay tuned. 

Wat heb jij gedaan bij intro?

6 Comments

 1. Marla september 4, 2017 / 7:57 pm

  Wat een leuke introductie.
  Ik heb ooit in een ver grijs verleden ook zulke introductiedagen gehad. Het was heel erg leuk.
  Succes met de opleiding.

 2. Anja september 4, 2017 / 9:03 pm

  Geen introductiedagen gehad, heb avondopleiding gevolgd :) Zoonlief had vorige week zijn introductieweek incl kamp, spelletjes, campusdag enz.

 3. Andrea september 4, 2017 / 9:46 pm

  Klinkt als een leuke week. Zelf heb ik niet gestudeerd maar die introducties lijken me erg leuk!

 4. Judith september 5, 2017 / 6:05 am

  Wat leuk die introductie dagen, zo leer je elkaar echt kennen en vertrouwen voor de aankomende jaren

 5. Dhini september 5, 2017 / 8:52 am

  Ik vind het altijd spannend soort introductie dagen maar het klinkt leuk

 6. Nicole Orriëns september 5, 2017 / 1:20 pm

  Wat fijn dat je de introductie zo leuk vond! Dat hoor je ook wel eens anders. Het lijkt me een makkelijke manier om mensen te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *