LIEFDE VOOR DE HERFST

Door Anke – Ik wéét dat er veel mensen zijn die een hekel hebben aan het najaar. Ik geef mensen graag gelijk, maar deze keer niet. Er zijn zulke leuke dingen aan de herfst, ik kan me bijna niet voorstellen dat mensen dit seizoen liever willen overslaan. Welke dingen ik zo leuk vind aan de herfst, lees (en zie) je hier.

IMG_1744

 • Rond oktober gaat de klok een uurtje achteruit, dus dat betekent dat het sneller donker wordt. En als het sneller donker wordt, worden er kaarsjes aangestoken en is het meteen véél gezelliger in huis.
 • Ook heb je dan een excuus om leuke tv-series te kijken en die heb je genoeg in het najaar! Wat dacht je van series zoals Hollands Next Top Model, of Expeditie Robinson?
 • En het serie kijken doe je onder genot van… kruidnoten! Misschien wil je hier nog niet aan denken, maar ik heb in ieder geval de eerste voorraad al in huis gehaald! Kruidnoten doen me echt denken aan de herfst, niet per se aan sinterklaas. Wij vieren thuis niet eens meer sinterklaas, dus waarom zou ik het dan niet eerder mogen nemen?!
 • Nog een reden waarom ik de herfst zo leuk vind, is omdat je mooiere kleding hebt. Vind ik. Van die mooie, dikke, warme jassen, blousejes in de leukste herfstkleuren en ga zo maar door.
 • In de herfst is het kouder en regent het veel meer (ik hoor je het zeggen: ‘oh, echt?’) en dat is ook een voordeel, vind ik. Ja, je wordt wel koud en nat, maar dan heb je een leuke reden om je vriend of vriendin eens goed te gaan knuffelen en elkaar warm te houden.
 • De kleuren van de blaadjes vind ik ook altijd zo mooi. Blaadjes zijn net zoals een toverbal; ze gaan van de kleur lichtgroen naar donkerrood, donkergroen en zelfs geel.
 • En misschien wel het belangrijkste voor veel mensen (vooral in Amerika!): Halloween. Helaas vieren wij in ons ‘lage land’ geen Halloween (wat ik stiekem héél jammer vind), maar wél leuk is dan om allemaal Halloween filmpjes te kijken op Youtube. Of naar de Fright Nights te gaan in Walibi.

 

Wat vind jij het leukste aan de herfst?

5 Comments

 1. carmen september 17, 2017 / 11:14 am

  Ik houd echt van de herfst, en je hebt vandaag precies benoemd waarom! hahah het gezellige, slechte excuses maar ook heerlijk eten wat de stoofpotjes en stampotten komen er weer aan!

  • Aboutfashionlife september 18, 2017 / 12:50 pm

   Het belangrijkste ben ik vergeten aan het lijstje toe te voegen! ;) Stampotten zijn zo lekker. X A

 2. MC Kleuver september 18, 2017 / 11:42 am

  Jaa, kruidnoten met een laagje chocolade! Haha. Wel moet ik erbij zeggen dat de klok pas eind oktober een uurtje achteruit gaat hoor.

  • Aboutfashionlife september 18, 2017 / 12:50 pm

   Oh oeps! Bedankt, ga het meteen even verbeteren.

 3. Wanda september 18, 2017 / 7:46 pm

  De laatste jaren ben ik de herfst steeds meer gaan waarderen. Vooral vanwege de prachtige natuur. Ik hoop dan ook echt dat we een mooie droge herfst krijgen zodat we er lekker op uit kunnen trekken. Qua kleding ben ik het ook helemaal met je eens! Dat maakt het ook zo tegenstrijdig voor me, ik wil aan één kant helemaal nog geen afscheid nemen van de zomer maar goh, wat verheug ik mij op mijn dikke vesten en ’s avonds lekker onder mijn kleedje op de bank te zitten lezen of tv te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *