FOTOGRAFIE| HOE IK BEN BEGONNEN & MIJN WERK

De mensen die me kennen weten inmiddels wel dat ik heeeel erg van fotografie hou. Zo maak ik regelmatig portret/mode foto’s en ben ik steeds meer mijn portfolio aan het uitbreiden. Ondanks dat het (nog) niet mijn baan is leek het mij wel leuk om een serie te beginnen. Vandaag bespreek ik dan ook hoe ik ben begonnen en laat ik mijn werk, mijn portfolio en mijn instagram zien.

HOE HET BEGON

Eigenlijk heb ik altijd al een liefde voor fotografie gehad, toen ik heel klein was was het dan ook altijd al mijn droom om een camera te krijgen. Elke dag maakte ik wel foto’s met de camera die we thuis hadden of met de telefoon van mijn ouders, tot ik 9 werd. Na heel lang te zeuren kreeg ik dan eindelijk een compactcamera! Elke keer als ik ergens heen ging (denk aan de dierentuin of aan schoolkamp/excursies) nam ik mijn camera mee en nam ik zoveel foto’s als ik kon! ( Zie de foto’s hierboven)

Toen ik naar de middelbare school ging ben ik veel minder bezig geweest met mijn creativiteit, ik liet het maar allemaal voor wat het was. Echt heel jammer eigenlijk! Zo nu en dan maakte ik wel foto’s met mijn telefoon, maar met het echte fotografie was ik helaas niet meer bezig. Geen idee eigenlijk waarom.

In september 2016 begon ik dan eindelijk aan iets nieuws, ik was gestopt met de HAVO om de mbo opleiding mediavormgever te gaan volgen. Omdat dit een heel creatieve opleiding is ontdekte ik mijn creativiteit ook weer helemaal. Ik besloot dan ook direct om te gaan sparen voor een spiegelreflex camera, die ik in november eindelijk heb kunnen kopen. Elke week besloot ik wel met een vriendin om foto’s te maken (als ik nu erop terug kijk kan ik wel janken om hoe slecht de foto’s waren) en ook op youtube heb ik heel veel informatie gezocht om steeds beter te worden.

Op dit moment ben ik dan ook heel veel bezig met fotografie, zo spreek ik nog regelmatig af met vriendinnen om foto’s voor op mijn portfolio te maken, maar ook word ik zo nu en dan gevraagd om wat foto’s te maken. Ik zie de vraag al aankomen, krijg ik dan ook betaald of moet ik alle modellen betalen? Foto’s die ik voor mijn portfolio maak, dus waar ik mensen voor vraag, die doe ik gratis en daar betaal ik ook de modellen niet voor. Word ik gevraagd voor foto’s dan krijg ik er wel voor betaald, natuurlijk nog niet een heel groot bedrag aangezien het nog niet officieel mijn baan is maar dat vind ik ook niet erg! Ik fotografeer namelijk ook omdat ik het echt heel leuk vind en niet voor het geld.

MIJN WERK & WAAR IK HET OP LAAT ZIEN

Hierboven kunnen jullie meerdere “projecten” zien waar ik voor heb gefotografeerd. Deze staan ook allemaal op mijn portfolio. Op welke site ik mijn portfolio laat zien? Dat doe ik via myportfolio/behance van adobe. Aangezien ik het creative cloud pakket gebruik van Adobe heb ik ook toegang tot de portfolio site die je kan maken. Natuurlijk weet ik dat dit nog niet zo professioneel oogt, maar in de toekomst ga ik hier zeker verandering aan brengen! (Ben achter de schermen al bezig met het coderen van een eigen site).

MIJN (FOTOGRAFIE)INSTAGRAM

Wat ook heel handig is om jezelf te promoten, is natuurlijk Instagram! Ook ik ben begonnen met mijn eigen fotografie Instagram. Hier zet ik mijn eigen werk neer, en in mijn verhaal kan je zo nu en dan foto’s of filmpjes zien van hoe het BTS is gegaan! Als je mijn account wil bekijken of volgen kan je op deze link klikken.

Volgende week komt er weer een nieuw deel online! Wat willen jullie graag lezen? 

5 Comments

 1. evelien november 22, 2017 / 10:12 am

  Wauw Rahma wat maak je prachtige foto’s! Ik ben gelijk je fotografie account gaan volgen, ik ben heel erg benieuwd wat voor instellingen je gebruikt op je camera & of je een bepaald programma hebt waarmee je bewerkt. :)

  • Aboutfashionlife november 23, 2017 / 11:37 pm

   Ah super lief om te horen, ik ga het zeker in een artikel verwerken! X

 2. Serena november 22, 2017 / 12:09 pm

  Wauuw! Echt heel leuk. Als ik klaar ben met mavo ga ik de opleiding ”ruimtelijk vormgever” en wil ik de fotografie kant op. Heel leuk om te zien en hierdoor inspiratie op te halen! X

  • Aboutfashionlife november 23, 2017 / 11:38 pm

   Oeeh leukk, veel plezier alvast! En dankjewel!

 3. Evelyne november 24, 2017 / 8:32 pm

  Fijn om te lezen dit verhaal! Mooie foto’s ook. Moet je zeker mee doorgaan ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *