ZAKYNTHOS BUCKETLIST

Het is bijna zover; ik ga op vakantie naar Zakynthos! Ik heb er super veel zin in, even tot rust komen op dit mooie Griekse eiland. Griekenland heeft wel mijn hart gestolen trouwens. Dit wordt mijn derde keer Griekenland! Ik heb ook wel eens de eilanden Samos en Lefkas bezocht. Waarom ik zo van Griekenland hou? De sfeer, het prachtige blauwe water en de rest van de natuur is fantastisch. Benieuwd wat ik allemaal op het eiland Zakynthos wil doen? Je ziet het hier.

PicMonkey Collage greece.jpg

Cameo Island

Toevallig kwam ik deze hotspot tegen op de site van Zoover! Cameo Island is een klein eilandje waar je van af Agio Sostis via een prachtige brug naartoe loopt. Eenmaal aangekomen op het eilandje kun je heerlijke drankjes nuttigen (de ijskoffie is geweldig, hoorde ik) en tot in de late uurtjes naar de beste plaatjes van dj’s luisteren. Ook is er de mogelijkheid om in de prachtige zee te zwemmen. Klinkt goed, right?

PicMonkey Collage blue cave

Blue caves

Één van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland zijn de blue caves, ofwel de blauwe grotten. Deze liggen aan de oostkust van het eiland bij het plaatsje Skinari. De grotten zijn aan het eind van de 19e eeuw ontdekt. Om het fenomeen van de grotten te ontdekken, kun je het beste een duik nemen in het water. Je zult zien dat je huidskleur blauw kleurt! Grapje natuurlijk, dit is gewoon gezichtsbedrog. Ik heb al veel foto’s gezien van deze grotten en het ziet er echt prachtig uit!

PicMonkey Collage schildpadden.jpg

Zeeschildpadden spotten

Schildpadden spotten staat echt hoog op mijn lijstje! Ik vind schildpadden echt geweldige dieren. Via deze site kwam ik er achter dat je zelfs een bootje kunt huren van af Agio Sotis om de caretta-caretta schildpadden te spotten op het eiland. Nadat je een rondje hebt gemaakt om het eiland, kom je aan op een klein (beschermd) zandstrandje waar schildpadden hun eitjes leggen. Als je geluk hebt, kun je ook nog écht schildpadden spotten!

PicMonkey Collage beach

Navagio Beach

Als je Zakynthos opzoekt op het internet, kom je gegarandeerd een foto tegen van Navagio Beach. Op Navagio Beach ligt er op het parelwitte strand een scheepswrak. Hoe het scheepswrak daar is gekomen? In 1981 probeerde de maffia drank, sigaretten en drugs van Albanië naar Italië te verschepen. Ze kwamen in een storm terecht en zijn aangespoeld op het Navagio strand. Je kunt van af Zakynthos altijd wel een boot nemen naar dit prachtige strand.

 

Frikania eten

Als je op Zakynthos bent, moet je zeker frikania geproefd hebben volgens vele toeristen. Als ik het woord ‘frikania’ hoor, denk ik aan een frikandel maar dit gerecht is verreweg van een frikandel. Frikania is namelijk een dessert wat op tiramisu lijkt, maar dan op z’n Grieks. Ik ben reuze benieuwd hoe dit dessert proeft!

Ben jij wel eens in Zakynthos geweest? En heb je nog aanraders?

7 Comments

 1. kool-family juli 13, 2017 / 8:05 am

  Ik ben er nog niet geweest, maar ben erg benieuwd naar jouw foto’s, ervaringen en tips!

 2. Beau Bewust juli 13, 2017 / 10:06 am

  Wauw ziet er geweldig uit! Ik ben er nog nooit geweest dus geen aanraders voor je. Alvast heel veel plezier gewenst! :-)

 3. Nicole Orriëns juli 13, 2017 / 10:37 am

  Wauw, zelfs de was hangt daar mooi aan de lijn : )
  Ik kan me voorstellen dat je zin hebt om daar naar toe te gaan. Het is er prachtig!

 4. Susan | susanblogt juli 13, 2017 / 10:49 am

  Wat klinkt dit geweldig! En het ziet er ook erg goed uit. Ik ben deze zomer voor het eerst naar Griekenland geweest, Kreta. Daar heb ik trouwens ook veel gevlogd, mocht je nieuwsgierig zijn ;)

 5. Lore juli 19, 2017 / 2:01 pm

  Ziet er echt geweldig uit! Ik wil er graag eens naartoe dat staat vast! X Lore

 6. Naomi Anna augustus 3, 2017 / 10:01 am

  Ik zou zo graag naar Zakynthos gaan! Door deze bucketlist krijg je vast nog meer zin in je vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *