ULTIEME TRAVEL HACKS

Reizen, we doen het eigenlijk bijna elke dag wel. De één moet bijvoorbeeld elke dag in de trein reizen, de ander op de fiets en wéér een ander in bijvoorbeeld een vliegtuig. En voor dat laatste heb ik het ultieme travel hack artikel gemaakt! Want bij reizen in een vliegtuig komt wel meer kijken dan alleen vliegen. Je moet namelijk ook nog rekening houden met allemaal dingen, zoals het maximale gewicht van een koffer en het andere leed dat inpakken heet. Deze hacks maken het vliegen (en inpakken van koffers) wel ietsjes fijner.

IMG_0920

✈  Dat moment dat je je koffer opendoet en je hele koffer vol ligt met allemaal shampoo… tsja, dat moment gun je niemand. Eigenlijk kan dit probleem heel simpel voorkomen worden, met een heel simpel huis-tuin-keukenproduct; namelijk plastic folie. Doe de folie onder de dop en draai de dop daarna goed aan. Je zult zien dat de shampoo netjes in de verpakking blijft!

✈  Dit is niet per se een ‘hack’, maar moet zeker niet vergeten worden: stop een paar outfits in je handbagage, plus een (extra) bikini én ondergoed. Stel dat je koffer verdwenen is, dan heb je altijd nog een paar outfits achter de hand.

✈  Sieraden meenemen in je koffer is ook zo’n leuk iets, maar niet heus. Sieraden zitten zo in de knoop en je hebt vast zeker geen zin om je sieraden uit de knoop te halen op vakantie. Want dat kan soms nog wel uren duren voordat je ze uit de knoop hebt. Oké, niet overdrijven: minuten. Om dit te voorkomen, kun je je sieraden op een stevig stuk papier leggen en daar -jawel- folie omheen doen. Door de folie blijven je sieraden op hun plek en kunnen ze dus niet aan elkaar vast knopen.

✈  En kleine minimalistische oorbellen? Daar hebben we ook iets op verzonnen. Als je namelijk oude (kleding)knopen over hebt, kun je daar je oorbellen in steken. Deze knopen kun je dan weer in je sieraden tas stoppen.

✈  Heb je -net zoals mij- ook altijd stress over wat je per dag gaat dragen? Mijn ultieme tip hiervoor is dan om van tevoren al je outfits samen te stellen en deze outfits in een (doorzichtige) plastic zak te stoppen. Plak op deze plastic zak de naam van de dag waarop je deze outfit wilt dragen. Als je wakker wordt op vakantie, hoef je alleen nog maar de juiste kleding-zak te zoeken en hoef je nooit meer te stressen. Kun je weer meer uit je dag én vakantie halen!

✈  Ben je niet een hele week op vakantie, maar alleen een weekend? Dan heb je dus ook niet veel verzorgingsproducten nodig. Wat je dan kunt doen, is een oud lenzen bakje pakken en daar je (bijvoorbeeld) foundation of crème in stoppen. Scheelt ook nog eens veel ruimte!

✈  Slapen in een vliegtuig is waarschijnlijk niet het comfortabelste, maar je kunt het wel fijner maken. Een nek kussen maakt het ook niet makkelijker, want door een nek kussen valt je hoofd vaak naar voren. Wat je dan het beste kunt doen, is het nek kussen omdraaien. Hierdoor valt je hoofd minder makkelijk naar voren en kun je dus beter slapen.

✈  Water en ander drinken in het vliegtuig kan best wel duur zijn. Daarom is het slim om een leeg flesje water mee te nemen en als je bij de douane langs bent geweest, kun je je lege flesje water vullen. Zo heb je wéér geld bespaard om een leuke souvenir van te kopen!

✈  Ben je in een stad waar veel zakkenrollers zijn en ben je bang dat er geld gestolen wordt? Geen probleem, hier is een oplossing voor. Stop geld in een lege verpakking, bijvoorbeeld een lege lippenbalsem. Geen denken aan dat iemand lippenbalsem -en daarmee je geld- gaat stelen!

✈ Ook handig om te weten als je nog nooit gevlogen hebt: het kan koud zijn in het vliegtuig. Doe daarom laagjeskleding aan. Dit had ik moeten weten toen ik in het vliegtuig stapte naar Samos een paar jaar geleden, want ik had een gewoon hemdje aan, met een jeans. Oh, wat was dat koud. Dit jaar doe ik het wel echt goed: ik draag een soort pantalon met daarboven een t-shirt én een sweater. Zo weet je zeker dat je warm blijft. Oh ja: dikke sokken zijn misschien ook wel handig.

Wat is jouw ultieme travel hack?

 

Share:

7 Comments

 1. Naomi Anna augustus 10, 2017 / 4:27 pm

  Goede tips! Ik ga de volgende keer mijn nekkussen ook omdraaien :)

 2. emmaverbeke augustus 15, 2017 / 4:34 pm

  Leuk artikel! Zeker de tip over geld in lippenbalsem vind ik erg goed gevonden! x

 3. missk510 augustus 15, 2017 / 4:37 pm

  Goeie tips allemaal. Ik vergeet het namelijk ook vaak om wat extra kleding in mijn handbagage te steken mocht alles verloren gaan. x

 4. Nicole Orriëns augustus 15, 2017 / 5:06 pm

  Wat slim om wat reservekleding in de handbagage te doen. Mijn jongste dochter gaat binnenkort naar China en ik ga haar jouw tips zeker geven.

 5. Marushi augustus 15, 2017 / 7:18 pm

  Super handige tips heb je gegeven! Die ga ik onthouden!

 6. Andrea De jong augustus 15, 2017 / 8:06 pm

  Wat een handige tips! Als ik op reis ga verstop ik het geld ook op een plek die niemand verwacht in een potje vitaminepillen ofzo. Ook verdeel ik het geld bij een groot bedrag over meerde plekken. Je weet maar nooit of het kwijt raakt of iets. Ik ga je tips in elk geval onthouden.

 7. thatonetime17 augustus 16, 2017 / 1:04 am

  Goede tips.. zeker die van de lippenbalsem en dr kleren in het vliegtuig. Ik ga ook altijd met een lading kleding het vliegtuig in ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *